Регистрация

Медени бутчета с горчица и чесън

Медени бутчета с горчица и чесън
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 917

Печени пилешки бутчета с мед, чесън и горчица - уникални глазирани бутчета на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. лют пипер/чили на люспи
  • 2 с.л. горчица или 1 с.л. дижонска горчица и 1 с.л. едрозърнеста горчица
  • 6 скилидки чесън
  • 2 с.л. мед
  • 3 с.л. зехтин
  • 1,2 кг пилешки бутчета - само горна част или разделени горна и долна
  • магданоз, кориандър, мента, босилек или други свежи листа за украса при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете солта, пипера, горчицата, меда, зехтина и намачкания чесън.

2. Почистете бутчетата и оваляйте добре в сместа от подправки. Оставете да се мариноват между 30 минути и 8 часа.

3. Подредете бутчетата в тава с кожата нагоре и върху нея разпределете остатъка от маринатата, събрал се в купата.

4. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна без вентилатор за 35 минути.

5. Поднесете с поръска от пресни свежи листа и гарнитура по желание или салата.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта