Регистрация

Масло с риба за сандвичи и палачинки

Масло с риба за сандвичи и палачинки
Лесно   |   Порции 500 г   |   Видяна: 741

Ароматно масло с дъх на риба.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г маринована херинга, сельодка или отцедена риба от консерва в растителна мазнина
  • 1 с.л. без връх горчица
  • 250 г масло
  • 1 с.л. лимонов сок или каперси
  • лют пипер по желание
  • черен пипер по желание

Начин на приготвяне:

1. Маслото оставете на стайна температура, за да се размекне добре. Дръжте поне 1 час.

2. Рибата нарежете на едро. Прехвърлете в купата на чопъра.

3. Добавете горчицата, маслото, лимоновия сок или каперсите, както и подправки на вкус.

4. Пюрирайте докато се получи гъста хомогенна маслена смес.

5. Прехвърлете в купичка и приберете в хладилника за 1-2 часа.

6. Можете да поднесете като сос за потапяне на солети, соленки, крекери, както и да намажете върху палачинки, оризови бисквити, препечени филийки или парче хляб. Идеалено е за обогатяване на закуски, за направа на ордьоври и парти хапки или за добавка към хрупотевици пред екрана.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта