Регистрация

Маслен сладкиш с малини и шоколад



Маслен сладкиш с малини и шоколад
Лесно   |   Порции 12   |   Видяна: 1770

Тарт с шоколадова плънка и малини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 25.09.2017

Вкусен сладкиш, голяма тарталета или иначе казано тарт правят Лора и Стоян, като изкушават сетивата с дебел и плътен шоколадов пласт, под който се крият пресни малини, а всичко това е поместено в маслен блат за пай. Десертът можеше да бъде наречен и шоколадов пай, ако върху него се поръси с маслени трохи, запечени от изрезките на блата. Но във вид на тарт е по-елегантен, защото разкрива цялото си шоколадово богатство.

Първо се приготвя блата, като брашно с пудра захар, ванилия на прах и щипка сол се претрива с масло до получаването на трохи. После се добавя яйце и се замесва същинското тесто, което се прибира в хладилник, за да стегне. Следва да се разточи на тънка кора и да се покрият с нея дъното и стените на тава за сладкиши. От същото тесто можете да направите и мини шоколадови тарталети, ако използвате индивидуални формички. После се покрива с хартия за печене и отгоре с морска сол. Така няма да се надуе при готвене. Следва да печем четвърт час с покривката, после да отстраним солта и хартията и да допечем.

Върху охладения вече блат се подреждат пресни малини, а отгоре се залива с шоколадов ганаш. Той се приготвя като начупен на парчета шоколад, шоколадови капки, шоколадов чипс или шоколадов кувертюр се залее с кипната животинска сметана, която още е вряща и разтапя шоколада. Добавя се глюкозен сироп и масло и всичко се смесва. С крема се заливат малините и сладкишът влиза в хладилника докато стегне.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта