Маслен сладкиш с кайсии и сирене
Пай с трохи и ванилова плънка от яйца, сирене, плодове и маково семе.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. брашно
 - 150 грама пудра захар
 - 180 грама замразено масло
 - 12 грама бакпулвер
 - 550 грама сирене
 - 5 яйца
 - 3 с.л. маково семе
 - 1 пакет ванилова захар
 - 500 грама сушени кайсии
 
Начин на приготвяне:
1. Започваме с приготвянето на тестото като пресяваме в тава брашното и в него добавяме бакпулвера, захарта и рендосваме замразеното масло.
2. С ръце правим маслени трохи от сместа.
3. Намазнете с малко масло форма за печене на кейкове, вземете 2/3 от маслените трохи и ги разстелете по дъното и страниците.
4. Разбийте яйцата, натрошете в тях сиренето на ситно и добавете ваниловата захар.
5. Смелете кайсийте, но не на пюре, в блендер или ги нарежете на ситно. Добавете към тях няколко лъжици вряла вода, за да поемат и набъбнат.
6. Изсипете кайсиите в сиренено-яйчената смес, добавете маковото семе, разбъркайте добре и излейте в тавичката с маслените трохи.
7. Отгоре посипете с останалата 1/3 тесто и сложете сладкиша да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 50-60 минути или докато не прецените, че е готов.
8. Поднесете за следобедна закуска с чаша кафе или чай!



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ