Регистрация

Маслен пай с плодове и ядки

Маслен пай с плодове и ядки
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 1418

Плодов сладкиш с масло, канела и коричка от маслени трохи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 225 г масло
  • 200 г захар
  • 4 яйца
  • щипка сол
  • 180 мл заквасена сметана
  • 180 г брашно
  • 1 пакет бакпулвер
  • 100 г лешници (или друг вид ядки по избор)

За плодовата плънка:

  • 800 г сини сливи (можете да опитате също с ягоди, малини, ябълки или круши)

За трохите:

  • 75 г захар
  • 50 г брашно
  • 30 г масло
  • канела на вкус
  • няколко цели ядки за украса

Начин на приготвяне:

1. Ядките почистете хубаво от костилки и ципи и запечете леко на фурна, колкото да освободят аромата си.

2. Започнете с тестото, като разбиете размекнатото масло със захарта.

3. После добавете брашното, бакпулвера, сметаната и натрошените печени ядки. Бъркайте до хомогенизиране.

4. Намазнете стените на тава за сладкиши.

5. Измийте плодовете и ги разрежете на парчета.

6. Изсипвайте в тавичката ред от тестото и редувайте с ред плодове до изчерпване на количествата. Завършете с плодове.

7. Смесете съставките за топинга (без целите ядки) и направете от тях трохи. Посипете върху сладкиша. Най-отгоре наредете ядките.

8. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40 минути. След 30-тата минута направете теста за готовност с клечка за зъби.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта