Регистрация

Маслен кекс със сушени плодове и бренди



Маслен кекс със сушени плодове и бренди
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 1257

Кекс с масло, сушени сини сливи и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Лесен и апетитен кекс с масло и сушени плодове прави Ути Бъчваров в канала си Бързо, лесно вкусно, като дава идея за семпъл сладкиш с аромат на ванилия, цитруси и бренди, който е идеален за закуска или междинно прихапване. Направата отнема около половин час, печенето - малко повече, а на финала у дома има засищаща и питателна вкусна храна, която може да се хапне на крак или да се пъхне в чантата за подкрепа в делника.

Първо сушени сини сливи (или други сушени плодове по избор) се накисват в ароматен алкохол (бренди, ром) за 2 часа. В купа с миксер се разбива масло на стайна температура със захар, после се добавят едно по едно яйцата, следва лимонова кора и лимонов сок, ванилова есенция, пак разбъркване. В тези съставки се пресява брашно с бакпулвер, добавят се плодовете и се разбърква финално.

Тестото се прехвърля в тава и се пече в предварително загрята на 190 градуса фурна за 10 минути, после температурата се намалява на 170 и се допича за още половин час. Ще тябва да изчакате да се охлади преди да извадите от формичката. А на финала можете да поръсите с пудра захар за разкош или да поднесете с топка сладолед или заквасена сметана, разбита с мед.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта