Регистрация

Маслени сладки без глутен



Маслени сладки без глутен
Лесно   |   Порции 25 сладки   |   Видяна: 3603

Безглутенови сладки с оризово брашно и мармалад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Има хора с алергия към глутен - но все пак и те искат да хапнат нещо сладко. Има и други, които просто искат пък да опитат нещо различно и вкусно, като използват алтернативни на обикновените продукти. За всички тях кулинарната влогърка Диди предлага рецепта за безглутенов десерт или масленки с оризово брашно и плънка от домашно сладко. Хрупкавите домашни бисквити са подходящи за събиране на компания на чаша чай или кафе, както и за следобедна подкрепа на фамилната дружина. Приготвят се лесно, но и изчезват бързо от чинията, в която са поднесени. А след тях остават само облизващи се муцунки.

Тестото се прави елементарно дори и с миксерни приставки за месене. Първо се разбива масло на стайна температура със захар и ванилия. Следва да се добави яйце, а после и брашно с набухватели - бакпулвер и сода. Диди се спира на безглутеновото брашно от ориз, но можете при липса на алергии да комбинирате бяло с царевично брашно, просто бяло или лимецово. Допълва се идеално и от ядки, смлени на прах, които създават неустоима хрускавина на десертчетата.

После от тестото се оформят топчета с ръце, а след това се редят в тава, застлана с хартия за печене. По желание можете да забодете в тях по ядка или леко да ги сплеснете с кокалчето на пръста си и да сложите по лъжичка от любимото сладко. Следва да запечете на 180 градуса за 20-тина минути. От вас се иска още да изчакате да се охладят преди да ги извадите, за да не се натрошат. Можете да поръсите с пудра захар за допълнителен разкош. Цялата рецепта гледайте във видеото на Диана Митова - Попова.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта