Регистрация

Маслени кошнички с белтъчен крем

Маслени кошнички с белтъчен крем
Средно   |   Порции 20-тина кошнички   |   Видяна: 2028

Пълнени кошнички с бити белтъци и захарен сироп.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 1 яйце
  • 100 г масло
  • 100 г маргарин
  • 1/2 с.л. майонеза
  • 1/2 ч.л. сода

За крема:

  • 4 белтъка
  • 1/4 ч.л. лимонена киселина или 1 ч.л. лимонов сок

За сиропа:

  • 1 и 1/2 ч.ч. захар
  • 75 мл вода
  • 1 с.л. оцет
  • мармалад или кондензирано мляко

Начин на приготвяне:

1. Смесете маслото и маргарина на стайна температура със захарта. Разбийте с миксер до получаването на бял крем. След това добавете яйцето, майонезата, содата и постепенно брашното. Замесете маслено тесто и го разпределете във формички. Печете на 180 градуса до позлатяване. Извадете и изчакайте да се охлади.

2. Разбийте белтъците на гъста твърда пяна. С миксера отново ще е по-лесно. Добавете лимонената киселина или лимоновия сок и разбъркайте. Оставете настрана.

3. Залейте захарта с водата и кипнете. Намалете огъня, добавете оцета и при непрестанно бъркане разтворете захарта напълно. Кипете 5-7 минути, като не забравяте да размешвате.

4. Налейте кипящия сироп в белтъчната смес и разбийте хубаво.

5. Кошничките намажете отвътре с мармалад или кондензирано мляко. След това напълнете с крема. Можете да използвате шприца или плик с отрязан връх, за да оформите крема както направих аз. Отгоре можете да поръсите с шарени пръчеци или да украсите с плодове. След това приберете в хладилника.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:20 часа
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта