Регистрация

Маслени коледни сладки подаръчета



Маслени коледни сладки подаръчета
Средно   |   Порции 24 броя   |   Видяна: 1692

Коледни курабийки с какао и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 12.12.2017

Коледни шоколадови сладки, украсени като елегантни подаръци за празника се пекат и декорират в кухнята на Лора и Стоян. Това са красиви празнични десертчета, които си заслужават да им отделите време за украса, защото същинското им приготвяне е лесно и сравнително бързо. Но в какво ще превърнете тези печени маслени бисквити с какао и ванилия зависи от въображението ви. Ето как да си ги направите.

Първо в купа се разбива масло на стайна температура със захар и ванилова захар. Щом се смесят добре, към тях се прибавя и яйце и се разбиват отново. След това в друг съд се обединват сухите съставки - брашно, царевично нишесте, какао на прах и малко сол за регулиране на сладостта. Сухите съставки се изсипват при маслената смес и всичко заедно се превръща в шоколадово тесто за курабийки. Разточва се на тънка кора и от нея се изрязват квадратни или правоъгълни бисквити. Те се подреждат в тава и се пекат за 12 минути на 180 градуса.

А след това изчакваме да се охладят и се заемаме с украсата. За начало сладкишите се накапват с бял шоколад, а после всичко е въпрос на въображение. Гледайте как водещите превръщат своите коледни десерти в уникални подаръци. Или импровизирайте според вашите идеи и желания. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта