Регистрация

Маслени бисквити с плънка от извара



Маслени бисквити с плънка от извара
Трудно   |   Порции 8-10 боря   |   Видяна: 1086

Големи масленки с плънка и плетка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Големи бисквити с ванилов пълнеж с извара и яйца - това е десерт, който може да бъде и закуска или междинно прихапване, а красивата визия само подканя да се опита невероятния вкус. Замесени с много масло, тези сладки са комплимент за сетивата, представен в канала Ольга Лунгу Plus.

Първо се замесва тестото от пресято брашно, захар и студено масло на кубчета. Щом се претрие на трохи, се добавя сметана и се превръща в тесто. За плънката се намачка извара със захар, ванилия и един жълтък. После тестото се разделя на 8 парчета, а те се оформят на топки. Всяка от тях се разточва на кора и краищата се отрязват. Затова и е нормално да станат повече от 8 бисквити - на финала краищата се премесват заедно и се разточват отново на правоъгълна кора. Следва оформянето на сладките с плънката, което не може да бъде описано с думи, затова гледайте видеото.

А накрая редите в тава, застлана с хартия за печене и готвите в предварително загрята на 170 градуса фурна за половин час. После можете да хрускате и топли или да поръсите с пудра захар и да изчакате да не парят на езика.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта