Регистрация

Маринован червен лук

Маринован червен лук
Лесно   |   Порции 1 буркан   |   Видяна: 2900

Туршия от кисело-подлютен червен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 глави червен лук
  • 1 червена люта чушка
  • 1 ч.л. синапено семе (или 1 с.л. горчица)
  • 1 с.л. захар
  • 1,5 с.л. сол
  • 100 мл оцет (най-добре ако си намерите 9%)
  • 50 мл зехтин

Начин на приготвяне:

1. Обелете лука и бланширайте във вряла вода за 2 минути. Шокирайте под студена течаща вода и нарежете на големи колелца. Можете да разделите кръгчетата по желание.

2. В подходящ буркан разрежете чушката и я сложете на дъното с все семките. Отгоре изсипете лука, а върху него синапеното семе или горчицата.

3. Направете маринатата като кипенете вода със захарта, щом заври - добавете солта и оцета, разбъркайте и след минутка махнете от огъня. Докато е още топла, залейте лука.

4. Кипнете зехтина докато зацвърчи и залейте отгоре, така че да запечати. Затворете с капачка.

След 48 часа можете да отворите. След отваряне изяжте до седмица, като можете да сервирате като салата, мезенце или гарнитура към печено месо. 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 дни

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. m
  2. 8
  3. 5
  4. П
  5. тиган
  6. яб
  7. сол
  8. сън
  9. Извара
  10. КАРТОФИ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта