Регистрация

Мариновано цвекло със сирене и орехи

Мариновано цвекло със сирене и орехи
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1000

Салата от варено цвекло на шайби с орехи и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 глави цвекло (сурово или сварено и вакуумирано)
  • 100 мл ябълков оцет
  • 2 скилидки чесън
  • магданоз по желание
  • 200 г бяло сирене
  • 100 г орехи
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Ако използвате сурово цвекло, го сварете като измиете добре главичките и ги пуснете в кипяща вода за 30 минути. Можете да покапете със зехтин и да посолите, а след това да увиете в алуминиево фолио и да печете за 1 час на 200 градуса във фурна. Не е особено енергоспестяващ метод. За сметка на това обаче, цвеклото придобива приятен леко сладникав нюанс. Най-лесно е да си купите вакуумирано сварено цвекло.

2. Готовото цвекло нарежете на шайби, а тях прехвърлете в купа.

3. Смесете оцета с намачкан на паста чесън и  наситнен магданоз по желание. Залейте цвеклото и оставете в хладилник за няколко часа.

4. Извадете цвеклото от маринатата и подредете в плато. Посолете, ако сиренето не е достатъчно солено. Отгоре натрошете бялото сирене.

5. Ореховите ядки запечете на сух тиган докато започнат да освобождават аромат. След това нарежете с нож и поръсете върху салатата. Поднесете!

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта