Регистрация

Мариновани телешки пържоли на грил

Мариновани телешки пържоли на грил
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 493

Печено телешко на наребрен тиган или скара.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 телешки пържоли
  • 100 мл зехтин
  • сока на 1 лимон
  • сол и пипер
  • 8 с.л. соев сос
  • 2 дафинови листа или 1 ч.л. кимион
  • 4 скилидки чесън
  • масло и магданоз за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Смесете зехтина с лимоновия сок, намачкания на паста чесън, соевия сос и кимиона. По желание добавете 2 дафинови листа.

2. Месото обтрийте със сол и пипер и бутнет в маринатата. Не е нужно да го залива, а просто да е добре оваляно в нея. Приберете в хладилник между 8 и 48 часа.

3. Сгорещете хубаво грил, скара или наребрен тиган. Намазнете.

4. Печете на силен огън 3 минути от едната страна, след това обърнете, запечете още 3 минути от другата. После пак обърнете от страна 1, намалете огъня и поставете пържолата така, че ребрата на скарата или тигана да образуват ромбове спрямо предишния нарез. Печете още 4-7 минути  в зависимост от дебелината на мръвката и желаната степен на готовност. Допечете за по-малко време от втората страна.

5. Ако не сте събрали и четирите котлета, за да ги сготвите едновременно, сгорещете добре огъня при поставянето на следващите два и отново намалете след запечатването. Температурата е много важна за направата на вкусно телешко.

6. Оставете да почине 5 минути след изпичане. После прехвърлете в индивидуални чинии, сложете по резен масло отгоре и поръсете с наситнен пресен магданоз. Сервирайте с грнитура по желание.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта