Регистрация

Мариновани пържоли от бутчета с картофи и кашкавал

Мариновани пържоли от бутчета с картофи и кашкавал
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 656

Печени пържоли от пилешки бутчета с картофи и коричка от кашкавал и копър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 големи пържоли от пилешко бутче
  • 6 с.л. соев сос
  • 1,5 с.л. мед
  • черен пипер
  • 4 картофа
  • сол и пипер
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 100 г кашкавал
  • пресен магданоз или копър за поръска

Начин на приготвяне:

1. Всяка от пилешките пържоли разрежете на 2 по-малки парчета. В купа разбъркайте меда и соевия сос до хомогенност и добавете черен пипер на вкус. С този сос залейте пилешкото и оставете настрана да се маринова.

2. Картофите обелете, измийте и нарежете на дебели шайби. Прехвърлете в тава като подредите на един ред шайбите плътно. Поръсете ги със сол, пипер и чесън на прах и покапете с 1 с.л. зехтин.

3. Върху картофите подредете пилешките месца. Покрийте тавата с фолио или капак и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за 35 минути.

4. Рендосайте кашкавала и разгърнете пилешкото. Поръсете отгоре и върнете без покривало във фурната за още 10 минути.

5. Разпределете в индивидуални порции и поръсете с прясна зеленина за разкош и завършек на ароматната идилия. Сервирайте.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта