Мариновани пържени скариди с чесън
Хрупкави пикантни чеснови скариди с лимонов сок и соев сос.
Необходими продукти:
- 1 кг кралски скариди (по-добре почистени и без главите и опашките)
 - 3 скилидки чесън
 - 1 ч.л. сол
 - 1 ч.л. смлян кориандър
 - 1/2 ч.л. черен пипер
 - 5 с.л. зехтин
 - 2 с.л. червен пипер - може да добавите и лют пипер по желание
 - лимон
 - соев сос
 - сос от нар (по желание)
 - мазнина за пърженето
 
Начин на приготвяне:
1. Почистете добре скаридите, измийте ги, изсипете ги в купа, овкусете ги с подправките, добавете намачкания чесън и ги залейте със зехтина.
2. Покрийте купата с капак и оставете да се мариноват за един час в хладилника.
3. Загрейте силно тиган, на дъното на който сте сипали мазнина и пържете скаридите до готовност като ги обърнете от всички страни. Нека коричката им стане кафява - така са по-апетитни.
4. Подредете готовите скариди в голяма чиния, полейте ги със соев сос, лимонов сок и сок от нар по желание и поднесете с резени лимон.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ