Регистрация

Мариновани краставички в собствен сос

Мариновани краставички в собствен сос
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1623

Солени корнишони в стил кисели краставички, които стават готови за водка след 6 часа.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г дребни краставички (корнишони)
  • 1 с.л. сол
  • 4 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. черен пипер на зърна
  • 1/2 ч.л. бахар на зърна
  • няколко стръка копър
  • няколко дафинови листа по желание

Начин на приготвяне:

1. Измийте краставичките и ги подсушете. След това отстранете капачетата.

2. Изсипете краставичките в плик заедно с останалите продукти, раздрусайте силно и изкарайте почти целия въздух от плика.

3. Увийте при нужда във втори плик, за да си гарантирате, че системата ще е херметически затворена.

4. Раздрусвайте плика по 1-2 пъти на час в продължение на минимум 4 часа. Не сипвайте никаква течност, краставичките сами ще отделят вода, която ще ги накара да се самомариноват.

5. Ако ги държите на топло, след 4-5 часа ще са готови. Това е руски трик за приготвяне на мезе за водка в полеви условия.

6. След 5 часа можете да приберете в хладилник, за да станат наистина приятни за хрускане, когато отворите бутилката.

Наздраве!

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 6 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта