Регистрация

Макови кифлички с бонбони



Макови кифлички с бонбони
Средно   |   Порции 24 броя   |   Видяна: 1303

Сладки кифли с плънка от бонбони лакта.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 07.03.2018

Апетитни кифлички със сладка плънка правят Лора и Стоян, за да покажат базово тесто за сладки домашни кифли, което можете да напълните с каквото ви хрумне - мармалад, сирене, мед, бонбони, плодове. Пухкави и въздушни, с апетитна коричка, поръсена с макови семенца, тези тестени хапчици са идеална закуска за деца или пък компания за чаша чай или кафе.

Започваме с тестото като в чаша топло мляко натрошаваме жива мая и добавяме захар и брашно. Оставяме да шупне, а през това време пресяваме брашното и разбиваме яйца със захар. Отделно на водна баня разтапяме масло. След това при брашното добавяме шипка сол, шупналата мая и маслото и от получената смес и замесваме еластично тесто, което трябва да изчакаме да втаса.

Удвоилото обема си тесто премесваме и разточваме на правоъгълни или кръгли блатове. От тях режем триъгълници. Във всеки тригъглник завиваме желаната плънка, като във видеото глдаме как се правят кифлички с бонбони лакта. Готовите кифлички редим в тави, застлани с хартия за печене. Намазваме ги с разбито яйце с малко вода и поръсваме семенца. Остава само да запечем на 180 градуса за 15-20 минути и после можем да им се насладим с любимата напитка.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта