Регистрация

Макарони с пушен бекон и синьо сирене

Макарони с пушен бекон и синьо сирене
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2461

Макарони в сос от мляко и червено вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ малка глава лук
  • 100 г пушен бекон
  • 150 г сладко синьо сирене (например горгонзола долче)
  • ½ ч.ч. прясно мляко
  • глътка червено вино
  • черен пипер
  • 100-120 г къси макарони

Начин на приготвяне:

1. Нарежете половината глава лук ситно и я запържете в олио на слаб огън до златисто.

2. Добавете нарязания бекон и го запържете за 4-5 минути.

3. Прибавете смело черен пипер и синьо сирене, плюс ½ чаша прясно мляко и разбъркайте, така че сиренето да се разтопи и да се получи хомогенна смес. Прибавете глътката червено вино и разбъркайте отново – кремът трябва да е добил кафеникав цвят.

4. Оставете водата от млякото да се поизпари, за да се получи средно гъст сос.

5. Когато сосът е готов добавете макароните във вряща подсолена вода и ги сварете „ал денте”, отцедете ги добре и ги добавете към соса. Отгоре можете да ги наръсите с още черен пипер.

6. Сервирайте докато са горещи и добър апетит!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта