Регистрация

Макарони с миди и боб



Макарони с миди и боб
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1615

Неаполитански фусили с морски дарове и фасул.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон апети

Излъчен на 14.07.2017

Паста с боб - звучи невъзможна и безвкусна комбинация, но всъщност представлява традиционно неаполитанско ястие, а бобените зърна не се подхвърлят цели между макароните. Те имат далеч по-вкусен смисъл, който ни разкриват Лора и Стоян в една автентична италианска рецепта за макарони с миди, зеленуци и бобен сос.

По традиция се избират фусили - това са онези макарони, които приличат на спиралки и са особено подходящи за ястия с много сос, защото задържат голямо количество течност в спиралната си повърхност. Пастата се сварява в голмо количество подсолена вода, а след това се отцежда, като течността от варенето се запазва. А докато чакате водата да кипне и макароните да се сготвят, можете да си направите и останалата част от ястието.

Консерва бял боб се пюрира и се минава през цедка, за да няма люспи. В сгорещен зехтин се запържва наситнена целина с чесън и люти чушлета. Добавя се майорана и морски миди с черупката, залива се с малко от бульона от пастата и се готви до разваряване на мидите. Следва да се прибави и пастата, да се залее с бобения сос и да се оцвети с половинки чери домати и наситнен пресен босилек. Заливаме със студено пресован зехтин, осоляваме и опипряме на вкус и сме готови да сервираме уникално вкусна домашна паста по италианска рецепта.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта