Регистрация

Макарони пене с бекон и тиквички

Макарони пене с бекон и тиквички
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2646

Паста с бекон, тиквички и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ½ ч.ч. макарони пене или друг вид макарони
  • ¼ от средно голяма тиквичка
  • 4 резенчета неопушен бекон
  • 2 глави дребен лук шалот
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. сметана
  • 1 ч.л. едросмляна горчица
  • сол и черен пипер на вкус
  • пармезан

Начин на приготвяне:

1. Нарежете тиквичката на кубчета от по 15 см всяко. Налейте вода в една тенджера и я оставете на котлона да заври. Добавете щипка сол и сварете макароните според указанията на опаковката. Пет минути преди да ги свалите от котлона, добавете към тях тиквичката.

2. Докато макароните се варят, пригответе другите съставки. Отделете сланината от бекона и нарежете на парчета и сланината, и чистото месо. Накълцйте на дребно лука шалот и чесъна.

3. В тиган без никаква мазнина изпържете сланината на слаб огън, докато стане хрупкава. Извадете препечената сланина и оставете течността в тигана.

4. Добавете лука шалот, чесъна и чистото месо от бекона и изпържете на слаб огън, докато лукът омекне.

5. Когато макароните и тиквичката са готови, ги отстранете от огъня и ги изцедете хубаво от течността. Прибавете макароните и тиквичките в тигана с шалота, чесъна и бекона.

6. Добавете сметаната и горчицата, разбъркайте, поръсете със сол на вкус. Отстранете от огъня, след като сметаната се загрее леко.

7. Поръсете със смлян черен пипер, настъргано сирене пармезан и запържената сланина.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта