Регистрация

Майонезен кекс с шоколадова заливка



Майонезен кекс с шоколадова заливка
Лесно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1453

Кекс с майонеза вместо яйца и шоколадова глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Кексовете са едни от най-бързите домашни сладкиши, които не изискват особено време и умения за направата си, а са така красиви, че освен за десерт на близките, можете да ги сервирате и като сладкиш за гости. Поговорка за този десерт гласи, че колкото семейства има, толкова и рецепти за кекс съществуват по света. Затова кулинарният влогър Толик решава да покаже своя начин за направа на сладкиша. Това е кекс без яйца, но с майонеза. Ухае на ванилия и канела, има два различни цвята в сърцевината си, изглежда уникално с красивата си шоколадова заливка и не на последно място - прави се доста лесно.

Първо в купа се разбиват майонезата, млякото и содата. Следва да се добави брашно, захар, ванилия и бакпулвер и да се бърка докато се получи хомогенна смес. После се включва фурната да загрява на 180 градуса и се намаслява форма за кексове с дупка. В нея се изсипва 2/3 от тестото. В останалата 1/3 се добавя канела и какао на прах. Разбива се и се изсипва върху тестото. Пъхва се в печката и се готви за 30 минути. След изваждане трябва да се охлади.

А после го заливаме с разтопен на водна баня шоколад, в който е добавена 1 лъжица олио. Изчакваме малко, за да се стегне заливката и можем да разрежем. Благоуханно и вкусно - за гости и семейство, за закуска или десерт. Просто му се насладете. А следващия път можете да импровизирате като добавите сушени плодове, ядки, есенция ром или каквото друго би ви се харесало.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта