Регистрация

Майонеза с подправки и сьомга

Майонеза с подправки и сьомга
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3071

Печена сьомга в лют майонезен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За майонезения сос:

  • 1/2 ч.ч. майонеза
  • сокът и кората на половин лайм
  • 1 с.л. фино нарязан босилек
  • 1 с.л. фино нарязан кориандър
  • 1 с.л. чили на прах (или още по-добре фино нарязано чили)
  • 2 с.л. нарязана целина (или краставица без семената)

За запечената сьомга:

  • хубаво парче сьомга
  • сол и пипер
  • 1 с.л. олио
  • 1 с.л. масло

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички необходими продукти за майонезения сос и оставете в хладилник до сервиране.

2. За да запечете сьомгата, овкусете я със сол и пипер. Загрейте олиото и маслото в тиган. Сложете сьомгата с кожата надолу и изпържете на среден огън за 2 мин., обърнете и запържете от другата страна още 2 мин. Внимателно върнете откъм страната с кожата, за да запечете още минута. Сложете в чиния и поднесете с майонезения сос отстрани или върху сьомгата.

3. Може да сервирате и с картофена салата с кориандър - просто обелете картофите, сварете ги и смесете с разтопено масло, зехтин Extra Virgin, сол, пипер и много кориандър.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 5 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта