Регистрация

Майонеза от печен чесън

Майонеза от печен чесън
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4162

Чеснова майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 глави чесън
  • сол
  • зехтин
  • 8 жълтъка
  • 3 лимона, изцедени на сок
  • 2 ч. ч. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 180ºС.

2. Махнете сухата част на всяка от главите чесън, за да не загори при печенето. Сложете ги в тавичка за печене и поръсете с малко зехтин. Печете около 45 мин. или докато чесънът покафенее леко или сокът започне да се карамелизира.

3. Оставете да се поохлади и изцедете чесновата каша от всяка скилидка в купа.

4. Добавете сол и смачкайте солта и чесъна с вилица.

5. В отделна купа разбийте жълтъците и лимоновия сок (може да използвате и миксер).

6. Докато разбивате, прибавете зехтина на тънка, равномерна струя и продължете да разбивате докато сместа се сгъсти и стане на крем.

7. Добавете сместа с чесъна и солта и продължете да биете, докато всичко се смеси.

8. Добавете още сол на вкус.

 

Източник:www.opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 30-35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта