Регистрация

Мадленки със зелен чай

Мадленки със зелен чай
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1993

Курабийки с мед и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 120 г универсално брашно + допълнително за поръсване
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 1 ч.л. зелен чай на прах
  • щипка сол
  • 2 яйца
  • 90 г захар
  • 1 пълна с.л. мед
  • 120 г масло, разтопено и охладено
  • допълнително масло за намасляване

Начин на приготвяне:

1. Намаслете формички за печене на мадленки и ги поръсете с брашно. Остранете излишното брашно и оставете съда в хладилника до използване.

2. Разбийте яйцата на висока скорост на миксера за 1 мин., след това добавете захарта и меда и разбивайте 5 мин. Сместа трябва да побелее и да стане много пухкава.

3. Пресейте брашното, содата за хляб, зеления чай и солта. След това пресейте отново, този път в яйчената смес и разбивайте до хомогенност. Добавете разтопеното масло, малко по малко, докато сместа стане гладка, като разбивате много добре след всяко добавяне на масло.

4. Покрийте хубаво купата с найлоново фолио и я оставете в хладилника за през нощта.

5. Загрейте предварително фурната на 150°С.

6. Сложете около 2 с.л. от течното тесто в приготвените формички (или ги напълнете на около 2/3 от горния ръб) и печете 10-11 мин., докато краищата станат златисто-кафяви и мадленките се стегнат в средата. (Пъхната клечка за зъби в центъра трябва да излиза чиста.)

7. Охладете ги върху решетка и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта