Регистрация

Люто олио за всякакви ястия

Люто олио за всякакви ястия
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 3198

Дресинг за салати и основни ястия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2-3 чили чушки (пресни или сухи)
  • 6 скилидки чесън
  • глава лук
  • 2 пеперони
  • копър
  • сол
  • олио (без вкус и аромат)
  • салам (по избор)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука, чесъна и салама на много ситно.

2. Оставете олиото да се сгорещи много добре и сложете лука. Запържете за няколко минути, докато стане прозрачен и добавете чесъна. Пържете още малко и сложете салама. (Саламът е по желание, не е задължително да го слагате, ако не желаете.)

3. Оставете всичко да се запържи леко, като разбърквате от време на време и след 5 мин. добавете още олио, за да се охлади сместа. Добавете чилито (сушено или прясно), както и желаните подправки, като копър, сол, червен пипер и внимавайте олиото да не се сгорещи прекалено.

4. Пържете още 2 мин., сложете всичко в затварящ се съд и оставете да се охлади.

5. Използвайте като подправка към различни ястия.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта