Регистрация

Люйля кебап с агнешко и лук



Люйля кебап с агнешко и лук
Лесно   |   Порции 6-7 броя   |   Видяна: 1022

Арабски шиш от агнешка кайма с подправки на грил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Люйла или Люля кебап е типично арабско ястие от смляно месо с лой и подправки, което се пече на плоча, грил тиган или грил с малко мазнина. Самата мръвка е много сочна и може да се поднесе както на шиша, на който е готвена, така и свалена от него и дори разполовена. Един от вариантите на тези агнешки кебапчета се разкрива в рецепта на канала Всегда Вкусно, представяща местните специалитети по света.

Първо се замесва каймата с нарязана на ситно мас или лой, наситнен лук, сол, пипер, кимион или зира и сух кориандър. Любителите на пикантните нотки могат да добавят лют пипер или люто чушле. Ако имате време да я изчакате да се овкуси, приберете в хладилника за час. Ако работите с дървени шишчета, потопете ги във вода.

Следва да оформите големи подобия на кебапчета и да нанижете на шишчетата. С ръце оформете като вретено. Намокрете дланите, за да се работи по-лесно със сместа. А на финала просто печете върху силно загрята леко намазнена повърхност за по около 4 минути от страна. Списък с точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта