Регистрация

Любимият шаран на грил на Саддам Хюсейн



Любимият шаран на грил на Саддам Хюсейн
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 3044

Как се корми риба през гърба?

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 14.09.2017

Много нестандартна рецепта за печен шаран показват Лора и Стоян, като взимат идеята от готварска книга с любимите рецепти на диктаторите. Въпреки че направата на тази вкусна печена риба с азиатски подправки е доста лесна, си трябва желание и импровизаторски дух, за да сготвите ястието. Помнете - то не е подходящо за заклети традиционалисти.

Започваме със странностите още щом се докоснем до шарана. Той се разрязва през гърба, откъдето се корми така, че коремът му да остане слепен. Люспите не се махат, но си има причина - те пазят рибата от прегаряне в последния стадий на готвене. Изкормената и измита риба се овкусява с морска сол и черен пипер. А после за нея се прави ароматна пикантна паста от разтворен във вода тамаринд с куркума и зехтин. Рибата се маже с част от пастата и се прибира в скара за печене на риби. След това се готви 1:30 часа странично на барбекю с корема към огъня. През това време е добре да намажете няколко пъти шарана с пастата.

След като придобие златист цвят, рибата се намазва финално с лютата смес и се поставя за 10 минути върху жаравата с люспите надолу. А после по желание се поднася с резени лимон, свежа салата или гарнитура от варива. Сигурно има причина да бъде любимата храна на Саддам Хюсейн.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта