Регистрация

Любимият на Марадона шницел по неаполитански



Любимият на Марадона шницел по неаполитански
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1218

Телешки шницел от шол с панировка от яйца, горчица, чесън и магданоз. Любимият шницел на Марадона.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Миланеза а ла наполитана - така се казва любимата храна на Марадона, за която прословутият аржентиски играч говори в интервю през 2018 г. Оказва се, че Иван Звездев има история с футболната легенда, затова в негова чест и памет показва любимото ястие на Марадона - шницел по наполитански или неаполитански. В канала Кухнята на Звездев се разказва за връзката на аржентинската звезда точно с тази храна. Гледайте видеото и ще разберете интересни факти от историята на рецептата, любовта на Марадона към нея. Но и готвенето е важно.

За шницела се използва крехко телешко от месодайно животно, което се изтънява до 0,5 см. За покривката му се запържва наситнен лук с чесън, добавят се домати от консерва, овкусяват се със сол и риган и къкрят докато сосът се сгъсти. През това време в тавичка се разбиват яйца със сол, пипер, мляко, чесън и магданоз. В друг съд се сипва галетата. Обтритите със сол и пипер шницели се овалват първо в галета, после в яйце и на финала пак в галета. Пържат се съвсем кратко (по около минута и половина от страна) в стабилно количество добре загрято олио. После се редят в тава.

Готвенето не свършва дотук. Върху мръвките се разпределя редуцирания доматен сос, покрива се с резен шунка и с парчета моцарела. После влиза във фурната да се запече на 180 градуса за 10 минути. През това време можете да изпържите картофки или да намачкате сварени картофи на пюре.

На финала всичко се поднася заедно и е невероятно вкусно. Можете да ръснете лют пипер или да покапете с лют сос, ако искате доза пикантност.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта