Регистрация

Лодки от чушки с кайма, ориз, кашкавал и сметана

Лодки от чушки с кайма, ориз, кашкавал и сметана
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1495

Печени чушки с мляно месо и кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г ориз плюс вода за варенето му (250 мл)
  • 4 големи сочни тумбести сладки чушки (от калифорнийските е най-добре)
  • 2 с.л. олио
  • 600 г кайма
  • 300 мл доматено пюре (пюрирайте си домати от консерва)
  • 2 ч.л. лук на прах (ако имате)
  • 1 с.л. сух риган
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 80 г кашкавал
  • заквасена сметана, лисенца босилек и лют пипер за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза като го измийете в цедка, изсипете го в тенджерка и залеете с водата. После гответе на умерен огън докато изпие водата.

2. Докато оризът се вари измийте чушките. Разрежете на лодки. Ако имат дръжки, режете на половинки през дръжките, за да стане по-красиво. После почистете семенцата от всяка лодка и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене. Рендосайте си и кашкавала.

3. Сгорещете олиото на умерен огън в тиган. Запържете каймата и бъркайте докато се разпадне на трохи. Овкусете със сол, пипер, риган и лук или чесън на прах. Залейте с доматите и оставете да покъкри 3 минути.

4. През това време извадете ориза и го прехвърлете при каймата. Разбъркайте хубаво и оставете да се готви още 5 минути.

5. Разпределете получената запръжка в чушките, поръсете рендосан кашкавал и печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 20 минути.

6. След изваждане можете да поднесете всяка лодка с по лъжичка заквасена сметана, която пък да поръсите с люспи лют пипер и да боцнете по листенце свежа зеленина за разкош.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта