Регистрация

Лимонов пай с кондензирано мляко



Лимонов пай с кондензирано мляко
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 4234

Сладкиш с основа от крекери и масло и плънка от лайм с кондензирано мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 25.05.2017

Кийлайм пай или американски пай с лайм и сметана използват за вдъхновение Лора и Стоян, за да направят един цитрусов сладкиш от три пласта. Първо разбираме каква е разликата между лимон и лайм - това са два различни плода, които си имат своите специфики на вкуса и доста се отличават, въпреки сравнително близкия външен вид. Паят може да бъде направен и с лимон, като се има предвид обаче, че те са с повече сок и по-големи, затова броят им трябва да се намали.

За начало правим основата от смлени в блендер крекери с масло, на които добавяме кафява захар. Вместо тях можете да опитате и с какаови бисквити, на които обаче сложете по-малко захар, защото са подсладени. Следва да преместим във формичка, да оформим по дъното и стените тестото и да го запечем, за да се превърне във вкусната основа на сладкиша.

На следващ етап се заемаме с крема, като смесваме жълтъци с кондензирано мляко, сок и кора от лайм. По желание можете да ароматизирате на ванилия. Следва да изсипем крема върху запечения блат и да върнем във фурната за половин час. След изпичане прибираме в хладилник за 4 часа, а преди поднасяне можем да украсим с бита сметана и настъргана кора от лайм или лимонова кора. Листенца мента също биха придали страхотен вид на сладкиша.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта