Регистрация

Лимонов пай с джинджифилови бонбони

Лимонов пай с джинджифилови бонбони
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2137

Лимонов крем и бонбони пълнят сладко маслено тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти

За лимоновия крем:

  • 1/3 ч.ч. охладено солено масло
  • 2/3 ч.ч. охладено обикновено масло
  • 1 препълнена чаша ванилова захар (пригответе я сами по указанията, дадени по-долу в рецептата)
  • 3 яйца
  • жълтъкът на 1 яйце
  • щипка сол
  • 1 чаша прясно изцеден лимонов сок

За сладкото тесто:

  • 1/3 ч.ч. охладено солено масло
  • 2/3 ч.ч. + 2 с.л. охладено обикновено масло
  • 1 ч.ч. ванилова захар
  • голяма щипка сол
  • 2 яйца със стайна температура
  • 3,5 ч.ч. брашно
  • натрошени джинджифилови бонбони (или друг вид бонбони, които харесвате, като ако използвате бонибон или подобни, не го начупвайте)
  • разбита сметана с високо съдържание на мазнини
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

*Можете да приготвите сами ванилова захар: вземете един буркан със захар и сложете вътре няколко разтворени шушулки ванилия. Оставете захарта да поеме аромата. Можете да използвате получената захар много пъти.

За сладкото тесто за пай с джинджифилови бонбони:

1. Разбийте маслото, захарта и солта с миксер, докато получите кремообразна смес. Добавете яйцата едно по едно и разбъркайте, докато получите гладка смес.

2. Изсипете в сместа цялото брашно наведнъж и разбийте, докато всички съставки се смесят. Не разбърквайте прекалено много.

3. Извадете тестото и го поставете върху набрашнена повърхност. Разделете го на 4 топки, увийте ги плътно в найлон и ги оставете в хладилника за цялата нощ или за 2 часа, докато се втвърдят. За този пай трябва използвате само една топка тесто. Запазете другите за друг път.

4. Нагрейте фурната до 160°С.

5. Разточете тестото и го постелете върху дъното на тава с диаметър 22-23 см. Надупчете тестото с вилици. Нарежете малко джинджифилови бонбони, поръсете ги върху тестото и ги притиснете с ръка, така че да потънат леко в него. Сложете тавата във фризера за 10 мин., за да се охлади тестото и след това го покрийте с хартия за печене и печете. Печете около 10 минути, докато придобие бледо златист цвят.

За лимоновия крем:

*Използвайте прибори и съдове от неръждаема стомана, за да не придобие лимоновият крем метален вкус.

1. На водна баня в съд от неръждаема стомана разбийте лимоновия сок, яйцата, яйчния жълтък, захарта и солта. Бъркайте постянно около 10 минути, докато сместа се сгъсти. Свалете съда от котлона и го оставете да изстине малко, като от време на време разбърквате.

2. През това време, нарежете маслото на парчета (големи колкото 1-2 супени лъжици). Добавете маслото към охладената лимонова смес и разбъркайте, докато се смесят. Това може да отнеме известно време. Кремът трябва да стане блед, много гъст и копринено гладък. Работете бързо, за да не се затопли маслото прекалено много и да развали лимоновия крем.

3. Веднага приберете крема в хладилника за по-късно или го използвайте веднага, като го намажете върху изстиналата кора на пая. Отгоре размажете крема на равен слой и го сложете в хладилника за малко, за да се затегне.

Сервирайте:

1. Извадете пая от хладилника, за да се затопли на стайна температура. След това разбийте малко сметана с малко пудра захар, докато получите пухкава смес. Сипете лъжица от сметаната върху филия от пая и украсете с джинджифилов бонбон.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта