Регистрация

Лимонов кекс с есенна украса



Лимонов кекс с есенна украса
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2050

Кекс с лимонови корички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Елементарен домашен кекс с красива есенна украса се готви в канала Хапка по хапка. Сладкишът е с малко продукти, непретенциозен и подходящ за пъхване в чаната за прихапване по време на натоварения ден. Но най-хубаво би било да го споделите със семейството или приятели на по чаша кафе или чай в някои хладен есенен уикенд.

Първо в купа с миксер се разбиват захарта и размекнатото масло. После едно по едно в сместа се вкарват яйцата. Следва добавка на половината брашно и бакпулвер, пресяти директно в купата. След абсорбирането им в тестото се добавя и втората част от сухите съставки. Остава млякото, прясно изцеден лимонов сок и настъргана лимонова кора. След още малко работа на миксера сместа е готова да бъде прехвърлена в намазнена и набрашнена формичка за кексове и да се запече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.

След изваждане и охлаждане, можете да покриете кекса с няколко красиви есенни листа, откъснати от парка и да поръсите пудра захар през цедка. После махате листата и цялата красота на сладкиша ще блесне.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта