Регистрация

Летен сладкиш с бишкоти и йогурт



Летен сладкиш с бишкоти и йогурт
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2741

Лека бишкотена торта с крем от кисело мляко и заквасена сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Кулинарната влогърка Милена ни предлага да се разхладим с нещо сладко в горещините, като ни показва рецепта за вкусно подобие на бишкотена торта, което се прави само за 20 минути. Идеята е подходяща за заети домакини и хора, които не умеят да готвят, но копнеят да направят апетитен десерт сами и в домашни условия. Така че вече имаме рецепта за най-лесния домашен сладкиш, който не отстъпва по вкусови качества на тортите, изработени в сладкарница.

Започваме със забъркването на крема, за който ни трябват само един плодов йогурт, кофичка заквасена сметана и ванилия. Още тук импровизаторите могат да променят рецептата, като добавят захар за повече сладост, ароматен алкохол за свеж дъх или пък заменят йогурта с кисело мляко, овкусено с мармалад или конфитюр. Важното е кремът да се хареса на онзи, който ще хапва десерта. После идва и реденето - в тавичка, купа или друг подходящ съд се намазва част от крема. Редят се бишкоти. Тях пък по желание можете да натопите в кафе за 1-2 секунди, за да са по-сочни. Следва ред крем, ред бишкоти и така докато завършим с крем. Авторката предлага да рендосаме върху сладкиша млечен шоколад, но и тук импровизацията е майка на успеха. Затова действайте смело с всякакви декорации от кокосови стърготини, шарени или шоколадови пръчици, плодове и каквото друго ви хрумне.

За финал идва и трудната част - добре е да потърпите и да приберете сладкиша в хладилника, преди да го нападнете. Така бишкотите ще се напоят идеално, а кремът ще се стегне и ще заприлича на леко размекнат сладолед. Лятото е по-вкусно със студени десерти, затова проявете търпение. Е... нетърпеливците да знаят, че не е крайно задължително да чакат!

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта