Регистрация

Лесно окономияки с месо и зеле

Лесно окономияки с месо и зеле
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4213

Бързо и приятно доказателство, че сте майстор на японската кухня.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч. ч. брашно
  • 1 ч. ч. бульон даши (или вода, ако нямате)
  • 1 яйце
  • ¼ зелка, нарязана ситно
  • каквото месо или морски дарове имате под ръка
  • сос „Окономи” (можете да си го приготвте сами от кетчуп и сос „Уорчестър”)
  • японска майонеза (Kewpie или друга майонеза по избор)
  • фурикаке (морски водорасли за наръсване)
  • люспи „Бонито” (люспи от сушена риба тон, използвани за гарниране; продават се в специализираните магазини за източни храни; ако не намерите, не е фатално да ги пропуснете)
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Вземете дълбока купа и смесете в нея всички сухи съставки.

2. Добавете течността (бульона или водата) и яйцето и разбъркайте до получаването на гладко тесто без бучки (използвайте тел).

3. Прибавете ситно нарязаното зеле и разбъркайте, така че тестото да го поеме.

4. Ако разполагате с морски дарове или останало от предишно готвене месо, добавете го сега и разбъркайте.

5. Нагрейте малко олио в тефлонов тиган или тиган за печене. Изсипете част от тестото в тигана и го оформете на палачинка.

6. Намалете котлона на средно силно и проверявайте да не загори. Когато долната страна се запече, обърнете и от другата страна.

7. Когато палачинката ви е готова, прехвърлете я в чиния и я наръсете със соса „Окономи” и майонезата. Поръсете с фурикаке и люспите „Бонито” и сервирайте!

Окономияки може да се сервира и с купичка варен ориз отстрани, но заради зелето ястието е доста засищащо само по себе си.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
5
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта