Лесни глазирани пилешки бутчета
     Лесно   |   Порции 6
  |   Видяна: 1837
    
Бутчета на фурна с мед и кетчуп.
Необходими продукти:
- 6 цели или 12 половинки (горни или долни) пилешки бутчета
 - 3 с.л. соев сос
 - 100 мл кетчуп
 - 4 с.л. мед
 - 4 скилидки чесън
 
Начин на приготвяне:
1. Почистете пилешкото месо.
2. Смесете в купа меда, соевия сос, кетчупа и намачкания на паста чесън. С четка за храна намажете бутчетата и ги подредете в намазнена тава или върху хартия за печене с кожата нагоре.
3. Бутнете в предварително загрята на 180 градуса фурна. След 15-тина минути извадете и намажете със соса отново. Печете около час като на всеки 15 минути мажете със сос.
4. Поднесете с любимата гарнитура - печени картофи или ориз със зеленчуци.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ