Регистрация

Лесна ципура на тиган

Лесна ципура на тиган
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2001

Пържена ципура с подправки и лимонов сос с чесън и копър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ципура (350-500 грама)
  • сол и черен пипер на вкус
  • мащерка на вкус
  • 60 мл олио
  • 60 мл зехтин

За соса:

  • 1 скилидка чесън
  • сокът на ½ лимон
  • няколко стръка копър

Начин на приготвяне:

1. Извадете рибата от хладилника и оставете няколко минути на стайна температура. След това измийте под студена течаща вода и подсушете с домакинска хартия.

2. Направете няколко напречни нареза през гърба на рибата, без да се престаравате с дълбочината.

3. Обтрийте вътрешно и външно ципурата със сол, пипер и мащерка.

4. Сгорещете заедно олиото и зехтина в тиган. Пържете рибата от всяка страна до готовност – по около 5-6 минути.

5. Извадете ципурата в чиния, застлана с домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

6. Смесете лимоновия сок със стрития на паста чесън и няколко стръка наситнен копър. По желание можете да добавите няколко капки лют сос.

7. Поднсете рибата като залеете със соса и предвидите свежа салата или друг тип гарнитура. Чаша вино се връзва идеално с ястието.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта