Регистрация

Лесна рецепта за ястие с пържен ориз

Лесна рецепта за ястие с пържен ориз
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2578

Жасминов ориз на тиган с наденица и месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 парчета наденица, нарязани на кубчета
  • 2 с.л. олио
  • 1 ч.ч. грах
  • ½ ч.ч. зелен лук
  • 3 ч.л. соев сос
  • 3 ч.л. трапезна сол
  • 1 ½ ч.ч. скариди (може и всякакво друго месо: пилешко, телешко, свинско)
  • 4 скилидки чесън (по желание)
  • 3 глави дребен лук шалот
  • 3 яйца, разбити
  • 3 ч.ч. жасминов ориз

Начин на приготвяне:

1. Сложете един тиган на печката и налейте олио. Когато олиото се нагрее достатъчно, сложете наденицата и скаридите и ги пържете 1 минута.

2. Добавете чесъна и дребния лук и бъркайте, докато не придобият леко златист цвят. Изсипете съдържанието от тигана в купа и оставете настрана.

3. Налейте още олио в тигана и прибавете трите разбъркани яйца. Изчакайте, докато се запържат отдолу и след това започнете внимателно да разбърквате.

4. Когато яйцата изглеждат добре опържени, прибавете ориза, соевия сос, солта, граха и сместа от наденица, скариди, чесън и дребен лук. Разбъркайте добре.

5. Гарнирайте със зелен лук или с нещо друго по ваш избор.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта