Регистрация

Лесна рецепта за ястие с пържен ориз

Лесна рецепта за ястие с пържен ориз
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 3508

Жасминов ориз на тиган с наденица и месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 парчета наденица, нарязани на кубчета
  • 2 с.л. олио
  • 1 ч.ч. грах
  • ½ ч.ч. зелен лук
  • 3 ч.л. соев сос
  • 3 ч.л. трапезна сол
  • 1 ½ ч.ч. скариди (може и всякакво друго месо: пилешко, телешко, свинско)
  • 4 скилидки чесън (по желание)
  • 3 глави дребен лук шалот
  • 3 яйца, разбити
  • 3 ч.ч. жасминов ориз

Начин на приготвяне:

1. Сложете един тиган на печката и налейте олио. Когато олиото се нагрее достатъчно, сложете наденицата и скаридите и ги пържете 1 минута.

2. Добавете чесъна и дребния лук и бъркайте, докато не придобият леко златист цвят. Изсипете съдържанието от тигана в купа и оставете настрана.

3. Налейте още олио в тигана и прибавете трите разбъркани яйца. Изчакайте, докато се запържат отдолу и след това започнете внимателно да разбърквате.

4. Когато яйцата изглеждат добре опържени, прибавете ориза, соевия сос, солта, граха и сместа от наденица, скариди, чесън и дребен лук. Разбъркайте добре.

5. Гарнирайте със зелен лук или с нещо друго по ваш избор.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. meze
  2. пост
  3. пита
  4. akne
  5. оцет
  6. Fuch
  7. ориз
  8. tart
  9. орех
  10. блат

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта