Регистрация

Лесна пуешка лазаня

Лесна пуешка лазаня
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3215

Лазаня с пуешка кайма и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 9 - 10 кори за лазаня (около 1/2 пакет)
  • 550 г пуешка кайма
  • 1 буркан сос за паста
  • 1 малка глава нарязан лук
  • 150 г консервирани гъби
  • 1 консерва нарязани на кубчета домати
  • 1 малък пакет сирене рикота
  • 1 малък пакет саламурено сирене
  • тънко нарязана моцарела

Начин на приготвяне:

1. Сварете корите лазаня според указанията на опаковката.

2. Докато пастата се вари, запържете до покафеняване каймата с лука.

3. Прибавете соса за паста, нарязаните на кубчета домати и гъбите.

4. Смесете рикотата със саламуреното сирене в купа.

5. Подредете в касерола с размери 22,9x33 см продукти в следния ред: 1/3 от месната смес, кори лазаня, 1/2 от сместа със сирене, 1/3 от месната смес, кори лазаня, 1/2 от сместа със сирене, 1/3 от месната смес, кори лазаня и накрая покрийте с тънко нарязана моцарела.

6. Печете на 180°С 30 мин. покрито, а след това още 30 мин. без капак.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта