Регистрация

Лесна домашна торта за начинаещи

Лесна домашна торта за начинаещи
Средно   |   Порции 12-16   |   Видяна: 2495

Сладкиш със сиропиран в масло блат и покривка от бита сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За блата:

  • 15 г масло
  • 3 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.л. сода, погасена в оцет
  • 1 ч.ч. брашно
  • 2 с.л. какао
  • 50 мл мляко

За сиропа:

  • 300 г масло
  • 1,5 ч.ч. захар
  • 3 с.л. царевично нишесте
  • сока и кората на 1 лимон

За топинга:

  • 400 мл животинска сметана
  • 150 г пудра захар
  • плодове по избор за украса
  • лимонов сок за запазване свежестта на плодовете

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата за блата със захарта, добавете какаото, огасената сода, маслото на стайна температура и млякото и бъркайте до пълна хомогенност. Накрая постепенно вкарайте и брашното в тестото. Намаслете кръгла тава и след това набрашнете. Изсипете вътре сместа и печете на 180 градуса до готовност. Отнема около 35 минути.

2. Стрийте маслото със захарта докато се образуват маслени трохи. Направете на рядка каша с вода царевиното нишесте и добавете в него маслената смес. Изсипете лимоновия сок и добавете лимоновата кора. Разбъркайте хубаво. След като блата се охлади, го надупчете с вилица и сиропирайте със сместа.

3. Разбийте сметаната до гъста и гладка пяна. Постепенно вкарайте в нея пудра захарта, като захарта разбърквате с лъжица, а не с миксер, за да не се спиха сметаната.

4. Намажете тортата със сметановия крем и оставете в хладилник да се стегне.

5. Плодовете намажете с лимонов сок и подредете върху тортата.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. ордьов
  2. 808
  3. 180
  4. сот
  5. 30
  6. Яйце
  7. 50
  8. нар
  9. цареви
  10. 500

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта