Регистрация

Лесен пай с пилешко и тиквички

Лесен пай с пилешко и тиквички
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 700

Печено пилешко с тиквички в сос от яйца, мляко и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 по-голяма тиквичка или 2 по-малки
  • 2 яйца
  • шипка сол
  • 150 мл мляко
  • 50 г брашно
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 50-80 г кашкавал
  • листата на връзка копър
  • 400-500 г пилешко месо - от бутчета или гърди - важното е да е без кост и кожа
  • 2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо нарежете на малки кубчета. Същото направете и с тиквичката.

2. Чукнете яйцата в купа, добавете солта и млякото и с тел или вилица разбийте на крем.

3. Добавете брашното и бакпулвера и разбийте отново. Рендосайте кашкавала и смесете.

4. Изсипете пилешкото и тиквичката, разбъркайте с вилица добре и добавете наситнените листа на копъра. Размешайте финално.

5. Намажете дъното и стените на кръгла формичка с олио и изсипете вътре сместа. Диаметърът трябва да е около 18-20 см.

6. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 35-40 минути.

7. Внимателно извадете от тавата след изпичане и леко охлаждане. Можете да обърнете в плато или поднос. Режете на триъгълни парчета като пица. Четвъртини са идеални, ако сервирате като предястие, половинката е достатъчно за основно.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта