Регистрация

Лангуста Етуфе с лют сос

Лангуста Етуфе с лют сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 5204

Речни раци с пикантни подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

Микс от подправки:

  • 2 ч.л. сол
  • 2 ч.л. лют червен пипер кайен
  • 1 ч.л. бял пипер
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. изсушен босилек
  • ½ ч.л. изсушена мащерка

За соса и раците:

  • ½ ч.ч. нарязан лук
  • ½ ч.ч. нарязани зелени чушки камби
  • ½ ч.ч. нарязана целина
  • ¼ ч.ч. растително олио
  • ¾ ч.ч. брашно
  • 3 ч.ч. рибен бульон
  • ¼ ч.ч. масло
  • 1 кг опашки от лангуста (речен рак) + няколко цели рака за гарнитура
  • 1 ч.ч. нарязан зелен лук за гарнитура
  • сварен ориз

Начин на приготвяне:

1. В съд с широко дъно нагорещете олиото, добавете брашното и разбърквайте непрекъснато, докато запръжката придобие тъмен червеникавокафяв цвят. Това ще отнеме около 5 мин. Изсипете в тигана с горещото олио зеленчуците (целината, зелената чушка камба и лука, добавете 1 с.л. от приготвения микс от подправки и отстранете от огъня. Разбърквайте, докато леко изстине. Добавете раците и изчакайте да закъкри.

2. В друг тиган нагорещете маслото и запържете рачешките опашки. Поръсете с още малко от микса от подправки.

3. Смесете раците и соса и сервирайте със сварения ориз, украсен с няколко цели сварени рака и накълцан зелен лук.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта