Регистрация

Лазаня с шунка и кашкавал



Лазаня с шунка и кашкавал
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2501

Домашна лазаня с колбас, кашкавал, доматен сос и сос Бешамел.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Лазанята е ястие, което в последните десетилетия покори българския вкус, измествайки обикновените спагети и макарони от предпочитанията на нашенеца. Модерните рецепти за лазаня успяват да превърнат традиционното италианско ястие във вкусен плод на смела фантазия, а все още неописаните начини за направата на това тестено основно карат импровизаторите да измислят свои най-вкусни хрумки за направа. Влогърката Милена не се впуска в забъркване на смели шедьоври, а просто показва как да се направи класическа лазаня в домашни условия. Но това не бива да ви спира да добавите нещо от себе си в рецептата. А тя е семпла, но много вкусна.

Първо се приготвя задължителният за това ястие сос Бешамел, като масло се разтапя в касерола и към него се долива малко мляко. После се добавя брашно, а след това се бърка до разпадане на бучките. Сосът трябва да е гладък. Следва доливане на още мляко и овкусяване със сол, пипер и индийско орехче. Бешамелът е готов. По желание можете да си направите и домашен доматен сос от пюрирани, предварително отцедени пресни домати без люспи, смесени с босилек, риган, лук, сол и пипер. Просто с пасатора превръщате в каша, която след това можете да редуцирате на котлон или леко да отцедите, ако е прекалено течна. Авторката обаче работи с готово пюре, което спестява част от времето за готвене.

Накрая идва и реденето. Хубаво е предварително да сте си нарязали колбаса на тънки парчета или слайсове, а кашкавала на плочки. Тавичка се маже с масло, част от Бешамела и доматения сос. После се редят готови кори за лазаня, намазват се с двата соса, върху тях се подреждат ред шунка или друг колбас по избор, отгоре плочки кашкавал, капва се още малко и от двата соса и се поставя следващия ред кори. Така докато завършим с кори. Тях намазваме обилно със сос, поръсваме с настърган кашкавал и увиваме във фолио тавичката. Печем така 25 минути и след това отгръщаме и допичаме за още 10 минути. Домашната лазаня е готова - само внимавайте, че пари.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта