Регистрация

Лазаня с тиквички и сирене

Лазаня с тиквички и сирене
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 5725

Нетрадиционна лазаня без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 малки тиквички нарязани на дълги и тънки филийки
  • 300 г сирене рикота (или друг вид сирене по избор)
  • 1 яйце
  • 1/2 чаена лъжичка бял пипер
  • 1/2 чаена лъжичка индийско орехче
  • 1 супена лъжица риган
  • 1/2 чаша настърган пармезан
  • 150 грама натрошена моцарела
  • 400 мл доматен сос
  • листа от пресен босилек
  • 1 чаена лъжичка масло

Начин на приготвяне:

1. Смесете на едно място сиренето, 1 яйце, моцарела, пармезан, бял пипер, индийско орехче и риган.

2. Намажете с масло повърхността на топлоустойчивата тенджера /йенско стъкло/, наредете един пласт лазаня, отгоре наредете тиквичките, изсипете ¼ от сместа със сирената, отгоре отново наредете тиквички, залейте с доматен сос и поръсете с босилек.

3. Повторете нареждането като използвате продуктите, които са ви останали.

4. Най-горният слой лазаня трябва да е залят само със сместа от сирена и отгоре с доматения сос.

5. Печете около 30 минути в предварително загрята фурна с температура 180 градуса.

6. След като изключите фурната, оставете вътре лазанята още 30 минути.

7. Сервирайте.

*Използвайте топлоустойчив съд с капак, през цялото време на термичната обработка на махайте капака.

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
3
2 едвам
2
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта