Лазаня с тиквички и сирене
Нетрадиционна лазаня без месо.
Необходими продукти:
- 4 малки тиквички нарязани на дълги и тънки филийки
- 300 г сирене рикота (или друг вид сирене по избор)
- 1 яйце
- 1/2 чаена лъжичка бял пипер
- 1/2 чаена лъжичка индийско орехче
- 1 супена лъжица риган
- 1/2 чаша настърган пармезан
- 150 грама натрошена моцарела
- 400 мл доматен сос
- листа от пресен босилек
- 1 чаена лъжичка масло
Начин на приготвяне:
1. Смесете на едно място сиренето, 1 яйце, моцарела, пармезан, бял пипер, индийско орехче и риган.
2. Намажете с масло повърхността на топлоустойчивата тенджера /йенско стъкло/, наредете един пласт лазаня, отгоре наредете тиквичките, изсипете ¼ от сместа със сирената, отгоре отново наредете тиквички, залейте с доматен сос и поръсете с босилек.
3. Повторете нареждането като използвате продуктите, които са ви останали.
4. Най-горният слой лазаня трябва да е залят само със сместа от сирена и отгоре с доматения сос.
5. Печете около 30 минути в предварително загрята фурна с температура 180 градуса.
6. След като изключите фурната, оставете вътре лазанята още 30 минути.
7. Сервирайте.
*Използвайте топлоустойчив съд с капак, през цялото време на термичната обработка на махайте капака.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ