Регистрация

Кюфтета от пилешка кайма с гарнитура



Кюфтета от пилешка кайма с гарнитура
Средно   |   Порции 12 кюфтета   |   Видяна: 2280

Пилешки кюфтета с гарнитура от печени моркови и сос от авокадо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 16.05.2017

Пилешките кюфтета са по-екзотични от своите събратя, направени от кайма смес. Често пъти пилешкото месо е само добавка в смеската за скара, където се очаква мазното свинско да придаде сочност. Лора и Стоян обаче показват, че може да бъде направено кюфте само от пилешко месо и то с много оригинална идея - да използваме месото от цяло пиле. Водещите обезкостяват птицата и я вкарват в домашна месомелачка. Ако не ви се занимава с целия процес, можете да помолите в хипермаркета да ви смелят пържоли от бут и от гърди.

Пилешкото се смесва с рендосана тиквичка, лук, наситнена люта чушка, чесън и подправки, за да се получи кайма за кюфтета без яйце. То не ни и трябва, защото месните топчета се пекат на фурна, като за финал се поръсват с настърган пармезан, който да създаде апетитна обвивка на вкусното печено пилешко. Лора и Стоян показват и как да си направим гарнитура от печени моркови с копър или пък зелен сос от авокадо. Ако искате да разберете цялата рецепта - гледайте видеото:

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта