Регистрация

Кюфтета от кашкавал с кренвирши

Кюфтета от кашкавал с кренвирши
Средно   |   Порции 6-7 броя   |   Видяна: 964

Различни кюфтета от кренвирши с кашкавал и яйце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 кренвирша - около 200 г общо
  • 150 г кашкавал
  • 1 яйце
  • 2 с.л. сметана или 1 с.л. кисело мляко и 1 с.л. прясно мляко
  • 2 с.л. брашно
  • яйце и брашно за панирането
  • 4 с.л. галета
  • 50 мл олио или друга растителна мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Чукнете едно яйце в купа и го разбийте.

2. Нарежете на много ситно кренвиршите и ги прехвърлете в купата при яйцето.

3. Рендосайте отгоре кашкавала, добавете сметаната или киселото с прясното мляко и поръсете брашното. Разбъркайте хубаво.

4. Разбийте си в една купичка яйце, в друга си сипете 3-4 с.л. брашно, а в трета - галетата. Подгответе си и чиния за редене на оваляните кюфтета.

5. Взимайте с ръце от сместа и оформяйте големи плоски и дебели кюфтета. От това количество трябва да се получат 6-7 броя. Сместа лепне, така че пипайте внимателно. Тук намокряне на ръцете няма да помогне както при кюфтетата от кайма, затова се въоръжете с търпение.

6. Овалвайте първо в брашно, после в разбито яйце и на финала - в галета. Редете в чиния.

7. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън и пържете двустранно за по около 5 минути от страна. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.

8. Поднесете с пресни зеленчуци или друга гарнитура по желание. Идеално мезе за бира е.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта