Регистрация

Кюфтета от дроб със зеленчуци

Кюфтета от дроб със зеленчуци
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1302

Кюфтета от телешки черен дроб с яйца, моркови и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг телешки черен дроб
  • 2 с.л. с връх царевично нишесте
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 4 с.л. олио
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. сол
  • черен пипер на вкус
  • зеленчуци за сервиране

Начин на приготвяне:

1. Телешкия дроб оставете на стайна температура и след това започнете да режете на парчета, които да почиствате добре от ципи и жилки, а после да режете на ситно - трябва да стане почти на кайма, но не опитвайте с чопър или месомелачка, защото ще се нарани текстурата на месото и ще се промени вкусът. Ще ви отнеме 10-15 минути нарязване, ала си заслужава.

2. Готовия наситнен дроб изсипете в купа, добавете царевичното нишесте и разбъркайте. Приберете в хладилник за 30 минути.

3. През това време наситнете лука и рендосайте моркова. Сгорещете 2 сл. олио в тиган, запържете за минута лука, добавете моркова и гответе още 3 минути.

4. Разбийте яйцата в купичка, излейте ги при дроба, добавете сол и пипер, разбъркайте, изсипете съдържанието на тигана и разбъркайте отново.

5. Намажете тиган с незалепващо покритие с 1 с.л. олио и с голяма лъжица или малък черпак изсипете част от сместа в него. Трябва да стане тънко сплескано кюфте. Печете по 3 минути от страна на умерен към слаб огън. От това количество се получават 6-8 кюфтета.

6. Поднесете готовите кюфтенца с гарнитура от свежи зеленчуци и майонезен или чеснов сос по желание.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта