Регистрация

Къри пай с пилешко

Къри пай с пилешко
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 3263

Бутер тесто с плънка от пилешко и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 ч.ч замразен микс от зеленчуци - грах, моркови и др. по ваше желание
  • 1 - 2 с.л. олио от канола
  • 3 с.л. масло
  • 1 ч.ч. лук, нарязан на кубчета
  • 1 ч.ч. целина, нарязана на кубчета
  • 1½ ч.ч. пилешки бульон, с ниско съдържание на сол
  • ½ ч.ч. мляко
  • 3 с.л. брашно
  • 1 ч.л. къри на прах
  • 2 с.л. сушен магданоз
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л. прясно смлян черен пипер
  • 2 ч.ч. сварено пилешко месо, нарязано на кубчета
  • 1 пакет бутер тесто

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 200°С.

2. Полейте зеленчуците с олио от канола и ги разпределете равномерно по дъното на тавичка. Оставете във фурната и печете до златисто-кафяво.

3. В тенджерка, сгорещете 1 с.л. масло и задушете лука и целината.

4. В друга тенджерка, стоплете бульона и млякото. Прибавете още 2 с.л. масло при целината и изчакайте течността да се изпари.

5. Прибавете брашното и кърито и варете за 1 - 2 мин.

6. Налейте бавно, като разбърквате енергично, тази смес при горещото мляко до сгъстяване. Прибавете магданоза, сол и пипер на вкус.

7. Прибавете печените зеленчуци и пилешкото.

8. Изсипете в съд за печене, постлан с фолио и покрийте с 6 - 8 кръга бутер тесто.

9. Оставете във фурната и печете до готовност на тестото - около 25 мин.

 

Източник: repes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта