Регистрация

Кутийки с китайски праз

Кутийки с китайски праз
Трудно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2850

Множество продукти от китайската кухня, обвити от хрупкава коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пълнежа:

  • 2 порции фунчоза (70 г)
  • 300 г китайски праз (по желание можете да оставите и главите)
  • 280 г свинска кайма
  • 2 яйца
  • 4 с.л. сушени (дребни) скариди
  • 3 г сол (или на вкус)
  • 3 г сух пилешки бульон (или на вкус)
  • 1/4 ч.л. захар
  • 1/2 ч.л. смлян черен пипер или на вкус
  • 2-3 с.л. леко сусамово олио

За тестото:

  • 2 чаши брашно
  • 2/3 чаша гореща вода
  • 1/3 чаша студена вода

Начин на приготвяне:

1. Сварете спагетите докато омекнат и станат прозрачни. Прецедете и нарежете спагетите на малки ивички (дълги 1 см) Отделете настрана.

2. Измийте и нарежете праза на парчета с големина 0,5 см. Отделете настрана.

3. В тиган запържете каймата до готовност. Отделете настрана.

4. Смесете 2-те яйца и изпържете до готовност. След това нарежете яйцата на малки парчета. Отделете настрана.

5. Загрейте котлона на средно ниска температура и бързо задушете скаридите в лекото сусамово олио (за 30 сек.)

6. Добавете праза, спагетите, каймата и яйцата.

7. Овкусете със сол, пилешки бульон, захар, черен пипер на вкус. Сега плънката е готова. Оставете я настрани, докато приготвяте тестото.

8. В голяма купа отмерете 2 чаши брашно. Налейте 2/3 от горещата вода и като бъркате с клечки или шпатула, бързо смесете водата и брашното заедно, докато стане на бучки. Ако тестото е твърде горещо, за да работите с него, оставете да се охлади.

9. Започнете да месите тестото, бавно, като добавяте студена вода към него, докато се оформи малка топка (може да ви е необходима по-малко от 1/3 чаша студена вода)

10. Нарежете тестото на парчета с тегло 40 г всяка. Разточете тестото в кръг. Сложете с лъжижа от готовия пълнеж в тестото.

11. Сгънете го наполовина, като изрязвате неравните краища с помощта на купа. Надупчете краищата, за да се залепят.

12. Загрейте незалепващ тиган на среден огън. Когато се сгорещи, намажете със зехтин. Изсипете кутийките с праз и пържете за около 2-3 минути от всяка страна, докато не станат златисти.

13. Ако искате кутийките ви да са по-леки на мазнини, можете да ги изпържите и без да слагате олио в тигана. Загрейте и от двете страни докато не получат хрупкава златиста коричка.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта