Регистрация

Кус-кус с круша и шам-фъстък

Кус-кус с круша и шам-фъстък
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 2067

Бекон с круши и ядки за плънка на кус-кус.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 мл кус-кус
  • 300 мл зеленчуков бульон
  • 200 г гъби, каквито предпочитате, нарязани на кубчета
  • 5 лука шалот, нарязани на филийки
  • 2 скилидки чесън, обелени и цели
  • 1 круша, обелена и нарязана на кубчета (за да не потъмнее, може да я оставите в лимонов сок до използването й)
  • 200 г бекон, нарязан на кубчета
  • шепа шам-фъстък, почистен от черупките
  • зехтин
  • сол и пипер
  • балсамов оцет
  • пресни листа от градински чай, около 10

Начин на приготвяне:

1. Запържете бекона с малко мазнина в тиганче, колкото леко да промени цвета си. Прибавете лука шалот, гъбите, чесъна и листата градински чай и разбърквайте от време на време. Сложете малко балсамов оцет и овкусете. Намалете огъня и прибавете бучка масло за блясък.

2. В друг съд кипнете бульона и когато заври, го изсипете в купата с кус-куса, така че да го покрие. Завийте купата с фолио и заделете.

3. Сложете крушата и шам-фъстъка при бекона и лука. Разбъркайте на силен огън за няколко минути, за да може крушата да омекне леко. Ако предпочитате, може да сложите крушата, а шам-фъстъка да го запечете в друг съд и да го прибавите към края - така ястието ще стане по-хрупкаво и с повече аромат.

4. Махнете фолиото от купата с кус-куса. Извадете скилидките чесън от сместа с бекона и добавете така приготвения ароматен сос от шам-фъстък, круша и италиански бекон към кус-куса. Разбъркайте хубаво, овкусете и поръсете със зехтин.

5. Поднесете с печена риба, поръсена с лимонов сок.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта