Регистрация

Крехко свинско с горчица

Крехко свинско с горчица
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 6060

Пикантно свинско очарова вашите гости.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5-2 кт. свинска плешка
  • 10 скилидки чесън (нарязани на половинки надлъжно)
  • 1/4 голяма чаша кафява захар
  • 3 ч. л. морска сол
  • 2 ч. л. червен пипер
  • 1 ч. л. лют червен пипер
  • 1 ч. л. лук на прах
  • 1 ч. л. тъмен лют пипер
  • 1 ч. л. горчица на прах
  • ½ ч. л. смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички сухи съставки в купа.

2. Разопаковайте свинското и го сложете в тавичка с мазнината нагоре. С остър нож разрежете мазнината на ромбове. Направете прореза на 20 места из месото и сложете по ½ скилидка чесън във всеки прорез.

3. Втрийте сухите подправки в месото, покрийте го с найлоново фолио и го сложете в хладилника за една нощ.

4. Извадете свинското от хладилника и го оставете на стайна температура за 1 час.

5. Загрейте фурната предварително на 150 С.

6. Извадете месото от найлоновото фолио и го покрийте с алуминиево фолио.

7. Сложете го на средната решетка на фурната и го оставете да се пече 4 часа. Отстранете фолиото и печете още 90 минути открито.

8. Извадете месото от фурната и го оставете настрана за 15 минути, за да запази соковете си. Извадете месото в чиния и го накъсайте на нишки.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта