Крехко свинско с горчица
Пикантно свинско очарова вашите гости.
Необходими продукти:
- 1,5-2 кт. свинска плешка
- 10 скилидки чесън (нарязани на половинки надлъжно)
- 1/4 голяма чаша кафява захар
- 3 ч. л. морска сол
- 2 ч. л. червен пипер
- 1 ч. л. лют червен пипер
- 1 ч. л. лук на прах
- 1 ч. л. тъмен лют пипер
- 1 ч. л. горчица на прах
- ½ ч. л. смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички сухи съставки в купа.
2. Разопаковайте свинското и го сложете в тавичка с мазнината нагоре. С остър нож разрежете мазнината на ромбове. Направете прореза на 20 места из месото и сложете по ½ скилидка чесън във всеки прорез.
3. Втрийте сухите подправки в месото, покрийте го с найлоново фолио и го сложете в хладилника за една нощ.
4. Извадете свинското от хладилника и го оставете на стайна температура за 1 час.
5. Загрейте фурната предварително на 150 С.
6. Извадете месото от найлоновото фолио и го покрийте с алуминиево фолио.
7. Сложете го на средната решетка на фурната и го оставете да се пече 4 часа. Отстранете фолиото и печете още 90 минути открито.
8. Извадете месото от фурната и го оставете настрана за 15 минути, за да запази соковете си. Извадете месото в чиния и го накъсайте на нишки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ